Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
27.12.2017

Podvodné půjčky-jak poznáme, že nás někdo chce napálit?

Na úvěrovém trhu se někdy můžeme dočkat skutečně nepříjemných překvapení. I přes veškerou snahu státu zde mohou i nadále figurovat podvodné subjekty, které zájemce o půjčku spíše oberou o poslední peníze. Jak se jim vlastně účinně bránit? Vlastně to není nijak těžké, je zapotřebí dopřát patřičnou pozornost některým varovným signálům.


Je vyžadována platba předem? To pak raději dejte ruce pryč, podobné jednání nepotřebuje komentář


A varování může přijít hodně. Někdy je odmítnutí nabídky úplně nasnadě, zvláště pokud se setkáte s požadavkem na určitou platbu v hotovosti už dopředu. Za zprostředkování půjčky se přeci nic neplatí, i banky od podobné praxe ustupují. Pokud se s něčím podobným setkáte, můžete si být takřka stoprocentně jistí, že danou zálohu už neuvidíte a nedočkáte se ani slíbeného úvěru. Bohužel, vymahatelnost dané částky je pak prakticky na nule, a to i proto, že jde řádově o několik stokorun. Může to být snad jen poučení pro příště, aby se situace kolem podvodné půjčky již neopakovala.


Existuje řada varovných znamení, mezi prvními je například prakticky nulová historie


Pojďme si tedy všechno podrobně rozebrat. Kdy bychom měli nabídku půjčky raději odmítnout a věnovat se spíše jiným možnostem, kterých je na trhu opravdu přehršel? Tak například, když…

  • Má poskytovatel takřka nulovou historii. Na internetu není možné během okamžiku dohledat spoustu referencí spokojených klientů. Chybí informace o tom, jak dlouho už je daný subjekt na trhu nebo co má za sebou. Dlouho hledáte zprávy o jeho finančním zázemí.
  • Webová prezentace firmy je hodně odbytá, jako by ji snad ani neměl na svědomí profesionál v oboru grafiky. Na stránce také chybí kontaktní údaje nebo nejsou patrné hned na první pohled. Webová grafika je hodně nepřehledná, texty obsahují řadu nepřesností a překlepů.
  • Abyste půjčku vůbec získali, musíte zavolat na placenou infolinku. V takovém případě také něco nehraje, co myslíte? Neprofesionální jednání, kdy podpora ani nedokáže mluvit správně česky, dává jasně najevo, že tu pravděpodobně jde o podvod. Na to opravdu dobrý pozor!

Samozřejmě, tohle není zdaleka vše. Půjčku byste neměli vybírat z letáků nebo časopisů, dívat byste se neměli ani na různé inzertní servery. Raději si vše pečlivě ověřte prostřednictvím internetu, je to zdarma a doslova za pár minut – budete tak mít jistotu, že jednáte s někým skutečně férovým. A ta je v dnešní době opravdu k nezaplacení…


Špatná reference je také reference? V tomto případě nikoliv, můžete o hodně přijít


Podvodné půjčky se odhalí poměrně snadno, pokud se držíte zmíněných indicií. V potaz byste měli brát i reference, které při pátrání ve vodách tuzemského internetu najdete. Když jsou nanejvýš špatné a negativně laděné, určitě byste podobnou věc neměli brát na lehkou váhu. Ve světě nebankovních půjček rozhodně neplatí, že se počítá každá reference, včetně těch, které vyzní opravdu nepříjemně. Nevolejte proto na placené infolinky, nehledejte v inzertních listech nebo časopisech. Takové prostředí podvodníky přímo přitahuje, jistě na tom není nic zvláštního…

Až příliš nízké úroky jsou také podezřelé, obchodní zástupce, pokud se k vám domů dostaví osobně, by měl nechat přečíst smlouvu až do konce a netlačit na rychlé podepsání dohody. Pokud se mluví o záhadném investorovi z ciziny nebo se setkáte s podobnými neuvěřitelnými sliby, určitě není namístě jednat dál. Zablokujte emaily, nezvedejte telefony a porozhlédněte se tam, kde je důvěryhodnější klima. V budoucnu byste mohli jinak přijít o mnoho peněz a vyloučena nejsou ani různá soudní jednání.




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%