Peníze| SOScredit.cz
26.02.2018

Na co si dát pozor, když se zrovna chystáte půjčit si peníze

Ať už jde o pouhou tisícovku nebo byste raději úvěr na novou ledničku, musíte mít v každém případě oči otevřené. V některých případech rozhodně není radno ignorovat varovné signály, problémy mohou nastat i tam, kde bychom je nečekali. Pojďme si proto rozebrat nejčastější komplikace, které mohou nastat, když máte zálusk na nějaký menší úvěr.


Půjčku si vždy dobře promyslete, zodpovězte si také pár základních otázek


Co je třeba vědět, než si vezmete půjčku? Půjčit si peníze totiž není jen tak, musíte znát zejména následující. A ano, platí to i pro malé půjčky


  1. Neberte si úvěr pro žádného dalšího člověka, pouze pro sebe. Za splácení totiž odpovídáte především vy, takže případné nesplácení bude problém, se kterým se nebude možné nijak podělit. A o zápis v registrech dlužníků nikdo nestojí, zkomplikuje to situaci do budoucna…
  2. Osobní údaje si pečlivě hlídejte. A zapište je výhradně do kolonek kontaktního formuláře, nedávejte je všanc napsané na lístku, nedávejte nikomu přístupové heslo k úvěrovému účtu!
  3. Nevytloukejte klín klínem. Totiž, pokud si vezmete jednu půjčku, abyste splatili nějakou jinou, děláte chybu. Konsolidace půjček je něco jiného, tímto pokusem si můžete spíš uškodit. Pokud máte úvěr sjednaný u jedné firmy, nepůjčujte si u druhé, pravděpodobně to nevyjde.
  4. Prověřte si RPSN. Aneb nejde jen o úrokovou sazbu. Musíte o půjčce vědět naprosto vše, čísla si prohlédněte hned jako první. Možná zjistíte, že ta či ona nabídka nejsou výhodné. Možná se dozvíte, že půjčit si někde jinde by bylo zajímavější, jen si ověřit aktuální možnosti.
  5. Můžete se opravdu spolehnout na svůj příjem? Budete mít na splácení i za měsíc, ale třeba i za rok, pokud jde o dlouhodobější spotřebitelský úvěr? Zvažte všechny tyto okolnosti!
  6. Rozumíte dobře všemu, co je napsáno ve smlouvě? Přečetli jste si celé znění, chápete je opravdu správně? Nejsou tak podle vás dvojznačné formulace, u kterých by byl problém?
  7. Porovnali jste si nabídky různých společností? A jste si opravdu jistí, že lepší varianta už na vás nikde nečeká? Využijte třeba služeb nezávislého srovnávače, během pár okamžiků se dozvíte, jaká je aktuální situace na trhu – a dostanete i nanejvýš nezávazné doporučení…
  8. Půjčte si přesně tolik, kolik potřebujete. A pokud je to možné, tak ani o stovku víc. Dostupná půjčka zní sice lákavě a zajímavě, ale musíte si propočíst náklady a teprve poté jednat. Natož, abyste si v zápalu vášně vzali půjčku mnohem objemnější, než jakou reálně využijete.
  9. Datum splatnosti musíte mít doslova uložené v paměti! U malé půjčky je jen jedno, u větších půjček splácíte zpravidla jednou měsíčně. V každém případě, při nedodržení splátkového kalendáře a bez žádosti o odložení splátky hrozí určité penále, proč je platit?
  10. Je úvěr opravdu jedinou možností, co se nabízí? Nemůžete kritické období přežít z úspor nebo počkat těch pár dní na další výplatu? Nepůjčí vám třeba bratr nebo někdo další z rodiny? Vždy je třeba se zamyslet, půjčka totiž musí být sjednávána nanejvýš racionálně.


Pokud si vezmete k srdci tyto rady, ani malé půjčky vám nezpůsobí žádný problém. Vždy je třeba vše promýšlet do detailu, abyste pak nebyli překvapeni. Berte si jen takovou půjčku, jakou rodinný rozpočet unese. Ono totiž neplatí, že půjčit si peníze je nějak mimořádně jednoduché. Tedy, proces sjednání samozřejmě ano, ale musíte mít i na splácení. V opačném případě nastávají potíže, které se musí, pokud možno, okamžitě řešit. Dělat takzvaně „mrtvého brouka“ se totiž vážně nevyplácí…




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 20 000 Kč se splatností max. 35 dní.

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%